Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki, (talán a hírhedtté vált Csurka-levéllel még az Antall-kormány idején), az voltaképpen lényegtelen: bárki is van kormányon, szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy ellenlábasai rajta keresztül az egész országot le fogják húzni a külföld előtt. A médiatörvény kapcsán a jogos kritikákat is teljes erővel nyomja el az az idétlen hisztéria, amit a külföldi sajtó bevonásával rendeznek. Ennek legutóbbi gyöngyszeme Schiff András olvasói levele a Washington Postban. Blogunk, kiemelve szolgáltatói jellegét, írt egy bármikor bárki által elküldhető levelet a nagy nyugati lapok számára, megkímélendő a magyarság szellemi Herkuleseit a további erőfeszítésektől. A politikai korrektség jegyében gondoltunk a közelmúltra/közeli jövőre is, amikor esetleg egy baloldali kormány lenne hatalmon, így mindjárt két mintalevelet is írtunk.

 

 

Igen Tisztelt Nagy Tekintélyű Nyugat-Európai Baloldali Lap!

 

 

Baj van! Nem, nem fejeztem ki magam elég pontosan: BAJ VAN! Hungary in trouble! Egykori hazám, Magyarország, két évtizede/négy éve/nyolc éve/fél évszázada senyved a mindent elborító barna eső jeges csapásai alatt. Eljött az a nap, amikor fel kell emelnem a szavam az antiszemitizmus/sovinizmus/irredentizmus/fasizmus/nácizmus szennyes árja ellen. Magyarország lassan, de  biztosan lesüllyed abba a poshadt, kelet-európai mocsárvilágba, amelyből soha nem tudott kikeveredni. Ennek első számú oka nem más, mint Orbán Viktor, az alcsúti mini-Duce/a pusztai Putyin/a hortobágyi kan-Thatcher/a balkáni Lukasenko/a fehérvári Maradona. Orbán az elmúlt évtizedekben megmutatta, hogy semmitől nem riad vissza, ha a hatalom megszerzéséről, és megtartásáról van szó. 2006-ban szervezett utcai bandákat uszított a demokratikusan megválasztott baloldali kormányra. A mértékadó értelmiség támogatása ellenére, Európa/az Egyesült Államok kormánya(i)nak bűnös asszisztálása mellett lehetővé vált, hogy a csapások alatt megtört demokratikus kormány helyére egy diktatórikus rendszert válasszanak a magyarok.

Hogyan lehetséges ez? Hogy lehet, hogy egy ilyen szép múlttal rendelkező ország, mint Magyarország, megadja magát a patás ördögnek/önjelölt félistennek/alföldi prófétának? Magyarország bajban van. Ez a baj azonban a lelkekben van. Hosszasan lehetne citálni azokat a sikereket, amelyek az elmúlt nyolc évben jellemezték Magyarországot, de a magyarok mégis úgy érzik, hogy ez nem volt elég. Sőt, a hatékony narancspropaganda miatt mindenki úgy vélte: rosszabbul élnek, mint négy éve, pedig a statisztikai hivatal számai mást mutattak. Ennek az oka nem más, mint az, hogy a magyarok még mindig az autoriter rendszerre vágynak. Minden magyar lelkében ott van egy diktatúra-alakú űr, amit be kell töltenie. Erre pedig egy ember képes ma Magyarországon: Orbán. Ő azért rosszabb Hitlernél, mert míg a németek csak harminc százalékot adtak a választásokon az NSDAP-nek, addig Orbán egyből kétharmaddal nyitott.

Ezzel a felhatalmazással mindent megtehet, és mindent megtett. Kézi vezérlésűvé változtatta a közmédiát, amely eddig a minőség, és a megbízhatóság védjegyét viselte magán. Megszüntette az Alkotmánybíróság őt érintő jogköreit, és zabolátlanul átírja az alkotmányt úgy,a hogy az neki tetszik. Támogatja a szélsőséges Jobbik által szervezett Magyar Gárdát, és a cigány-, és zsidóellenességet meglovagolva tartja szellemi fogságban a jobboldali értelmiséget. Magyarországon a hangulat tragikus. Budapest utcáin a harmincas évek diktatúrájának bűzös leheletét érezni. Jómagam is megélhetési okokból e szikkadt antiszemitizmus elől menekültem a szabad nyugatra.

Önöknek, mértékadó nyugati értelmiségieknek, és kormányoknak lépniük kell. Nem engedhetik meg, hogy a(z) narancsördög/alcsúti mini-Duce/Kárpátok kurafia/budapesti Belfegor az EU elnöke legyen. Európa nem engedheti meg magának, hogy a Champs-Élysées, vagy a Trafalgar Square kövezetén a bűzös budapesti antiszemitizmus lépdeljen. Meg kell akadályozniuk, hogy Magyarország ilyen feltételekkel az EU tagja maradjon. Bízom az Önök mihamarabbi, bölcs belátásában.

 

Egy baloldali magyar értelmiségi

 

 

 

Igen Tisztelt Nagy Tekintélyű Nyugat-Európai Konzervatív Lap!

 

 

Magyarország bajban van! Magyarországot elárasztja a mindent ellepő posztkommunizmus áporodott levegője. A posztkommunista szocializmus szelleme Magyarországról kísérti Európát. Ez a szellem a megbízhatatlanság, a hazugság, a kivagyiság, és a mordori sötétség szelleme. Magyarországon a baloldal adta az első olyan miniszterelnököt, aki beismerte, hogy hazudott. Erkölcsileg végleg megbukott. Bukását súlyosbította azzal, hogy a tömegbe lövetett, és a hatalom embereivel véres péppé verette az ellene békésen tiltakozó embereket. Európa kormányai/vezető értelmiségei ezt nem hagyhatják figyelmen kívül. Magyarország végzetesen süllyed abba az irányba, hogy egy senki által komolyan nem vehető disznóól-állam legyen. Ennek a disznóólnak a bűze betölti egész Európát.

Pedig a kezdetek biztatóak voltak. Véres események, és halálesetek nélkül buktattuk meg a szocializmust. A szocializmus azonban visszajött, mint a rosszul elvezetett talajvíz. Ha Európa nem segít, akkor mi sem segíthetünk magunkon, és nem segíthetünk Európának sem. A jelenlegi baloldali kormány önmagát meghazudtolva, és múltját le nem tagadva záratja börtönbe az egykor demokratikusan megválasztott jobboldali kormány prominens képviselőit. Kezükbe vették a médiahatóságot, amin keresztül cenzúrát gyakorolnak a sajtó felett. A sajtószabadság megszűnt, olyan mértéktartó értelmiségi lapokat büntettek meg milliárdos tételekkel, mint a Magyar Fórum vagy a Demokrata. A Magyar Hírlap megbüntetésével azonban eljött az az idő is, amikor fel kell emelnem a szavamat a kurrens kommunista/szabadságromboló szocialista/plutokratikus posztkommunizmus igája ellen. A szocialista kormánynak semmi sem drága.

Önök láthatták, hogy Magyarország milyen mélységből kapaszkodott vissza Orbán Viktor vezetésével az elmúlt négy/nyolc/tizenkettő/huszonöt évben. Magyarország egy elmaradott, posztkommunista orosz/szovjet/putyini csatlósállamból Európa egyik stabil, és megbízható demokráciája lett. Ezt felváltotta a posztkommunizmus/kommunizmus/szocializmus ártó demokratúrája. A baloldali kormányok csődbe viszik ezt a szebb napokat látott országot.

Ha Magyarország bedől, akkor Európa is be fog dőlni. Ha Magyarországot elveszejti a paternalista posztkomunizmus, akkor Európát is el fogja veszejteni. Most minden Önökön múlik. Lépjenek fel, törjék meg a baloldali kormány ártó visszeres erőlködéseit, és szabadítsák ki a politikai foglyokat! A világ szeme most Önökön, európai értelmiségieken/európai kormányokon van. Ha nem szólalnak fel, akkor Magyarország lesz Európa Titanicja. Önök nem szólaltak fel országunk pusztulása idején 1956-ban/1849-ben/1526-ban/1241-ben. Most bepótolhatják ezt a történelmi mulasztást.

 

Egy jobboldali magyar értelmiségi

 

A levelek szabadon felhasználhatóak, jogdíjat nem kérünk. Célunk, hogy minden jeles hazafi játszi könnyedséggel rúgjon bele a külföld színe előtt az országba.

A bejegyzés trackback címe:

https://politicallyincorrect.blog.hu/api/trackback/id/tr332556519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová tűnt Orbán Viktor? 2011.01.03. 17:55:47

A kormánypártok, s különösen a Fidesz professzionális kommunikációját ismerve okkal vártuk, hogy az első magyar soros EU-elnökség fél évének kezdetét a szokásos módon, grandiózus pártesemény formájában ünnepli meg a miniszterelnök. Várható volt, hogy a...

Trackback: Ispánság vagy tanácsrendszer? 2011.01.03. 16:33:24

Ténytár Kétséges lépések az egységes, olcsóbb és egyszerűbb közigazgatás irányába   A központi államig

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megfigyelo 2011.01.03. 22:24:37

@Kalmár: Szerintem az állam feladata az, hogy csökkentse a gyerekek közötti esélyegyenlőtlenséget, elvégre nem tehetnek arról, hogy hova születtek. Ez az új rendszer viszont épp növeli, tehát igazságtalan, és hosszabb távon a társadalom egészére is káros hatású, mert lefojtja a mobilitást.

hhh. 2011.01.03. 22:25:11

@Megfigyelo: igazság? az kevés volt, mindkét levélben. ellenben volt "ugly little state". ha emiatt valakit pofánvágok, attól még nem vagyok jellem-gyenge.

GGG77 2011.01.03. 22:25:48

@burgener: "hogy a gatyaájukba élveznek gyurcsány hiányától,én sem egészen értem..."
Orbánnak az elmúlt években sikerült olyannyira hiszterizálnia a választók egy jó részét, hogy azok még akkor is képesek a "haza győzelmének", a "kétharmados forradalomnak" örülni, amikor esetleg épp milliókat lop el a zsebükből (MANYUP), kiírt mindenféle demokratikus kontrollt (AB, KT), eltiporja a sajtót.

sárkányfő 2011.01.03. 22:27:47

@Kalmár:
egy fél órája még felháborodottan írtad, hogy a manyup szerinted piramisjáték. erre elmagyaráztam neked, hogy nem az, pont az ellenkezője. ellenben a valóban piramisjáték állami nyugdíjjal szemben építették fel.

aztán erre valahogy nem reagáltál :) de én biztos vagyok benne, hogy következetes vagy, és a piramisjátékokkal szembeni mély - és jogos! - ellenszenved miatt pont az ellenekzőjére fordult a véleményed :)

Bert Sels 2011.01.03. 22:27:53

@hhh.: lecsuknak ha megteszed :D

Filhipposz 2011.01.03. 22:32:03

@sárkányfő: Még komolyan senki nem közölte veled a szomorú tényt, hogy egy fasz vagy? Mikor volt Fészekrakó Program? Mikor volt Széchenyi-pénz? Mikor konszolidálták az önkorikat? Mikor éltek emberhez méltó színvonalon a tanárok (az állítólagos Megyó-féle béremelést hagyjuk, az HAZUGSÁG volt!)? Orbán idején voltak az igazi fejlesztések! Kisvállalkozók tudtak szállodát nyitni, kastélyokat újítottak fel, hidak épültek! MI A TÖKÖMRŐL BESZÉLSZ? Szerinted az M7 erőltetett ütemű építése a horvát határig a horvát vagy a magyar gazdaságot serkentette? Ébredj már fel, ember.

sárkányfő 2011.01.03. 22:33:09

Látom megy az "adócsökkentés"-ről a vita.
Ugye beleszámoljátok a különadók miatt a vállalatokkal közvetetten beszedett rejtett fogyasztási adót? Mert csak úgy van értelme...

360 milliárd ft a különadók mértéke. ez tízmillió fővel osztva 36 ezer ft / év. fejenként. átlagosan havonta 3 ezer ft csecsemőtől nyugdíjasig.
persze lehet reménykedni, hogy nem mind hárítják tovább :)

de akár vehetjük adóemelésnek a manyup pénzek államosítását is. ez egy egyszeri, 100%-os rendkívüli vagyonadó, a manyup pénzekre kivetve....

Filhipposz 2011.01.03. 22:33:33

@GGG77: Gondolom rárántottál a brére, miközben ezt az otrombaságot írtad, tesókám.

Megfigyelo 2011.01.03. 22:34:40

@Kalmár: Stimmel. Ez havonta pont 10.000 Ft-tal kisebb jövedelemadót jelent. Ezért egy havi 200 eFt bruttó keresetűnél a nettó változás (az adozona.hu szerint) 1 gyerekkel havi 5500 pluszban. A másik kereső ugyanazután a gyerek után adókedvezményt természetesen nem érvényesíthet, igy (szintén 200 eFt bruttót feltételezve) az ő nettója 4400 Ft-tal csökken. Az eredő a már említett kb 1 ezer Ft (pontosabban 1100), pluszban,

Kalmár 2011.01.03. 22:35:27

@Megfigyelo: Nekem igazságos, hogy aki többet keres az többet adózik. 100ezer 16%-a pont a fele 200ezer 16%-ának.
Ez van. Ha olyan gyerekek születését támogatjuk akinek aszülei nem dolgoznak, hanem kihasználják a gyereket, az felelőtlenség.
Felelőtlenség a gyerekekkel szemben is akik nem tehetnek róla, hogy a pénz sosem válik iskola táskává, tejjé, süteménnyé.
Megy a nyerőgépbe, cigi és sör lesz belőle. Aki ezt támogatja azok miatt jutott ida a cigányság is. Tanulatlan, egyszerű nép, akiket méginkább elrontott, a féktelen segélyezési politika.
Nagyon jó, hogy vége ennek. Aki nem járatja iskolába a gyerekét, annak semmi sem jár, sőt egy idő után el kell venni a gyereket tőle, mert még veszélyezteti is. Ez a helyes út.
Amit ti csináltatok az gyermek ellenes.
Szégyen, hogy mennyi szenvedést okoztok vele. Sose jöjjön vissza.

Filhipposz 2011.01.03. 22:36:07

@Megfigyelo: Szerintem meg az az állam elsődleges feladata, hogy a közösséget építő polgárokat megvédje a közösség ellen dolgozóktól, legyenek azok bűnözők, segílykések,közveszélyes munkakerülők vagy idegen államok ügynökeinek segítői.

Megfigyelo 2011.01.03. 22:37:20

@trocadero: Ezt ugyan nem értem, de nem is muszáj mindent megérteni. Talán nem is lehet...

sárkányfő 2011.01.03. 22:38:04

@Filhipposz: nagyon csúnyán beszélsz, hát mit fog így szólni az acél györgyike??

na ezt még elnézem kivételesen, ha ilyen trágárul folytatod, többet nem válaszolok.

A Széchenyi-pénz kiváló példa, többet költöttek a reklámjára, mint magára a támogatásokra. Azaz ez egy bújtatott fideszes önreklám volt, állami pénzen. Amúgy a a Széchenyi-pénz nem volt más, mint a korábban a minisztériumi hatáskörökben kiosztható fejlesztési pénzek összevonása egy alapba.

A többi is khm, megkérdőjelezhető, de mielőtt beleölnék több energiát a cáfolatokba, megvárom, hogy lehet-e veled értelmesen beszélni... így első látásra iszonyat elfogult vagy.

Megfigyelo 2011.01.03. 22:40:18

@hhh.: Hát nem egy "uggly little state" amivé Orbánék Magyarországot tették? Szerinmtem is az!

Medvegyev 2011.01.03. 22:40:33

@Filhipposz: Rizsa.
Mármint a közösséget építő polgár. Ez itt 10 millió egoista országa.

Megfigyelo 2011.01.03. 22:42:27

@Filhipposz: De finoman körülirva zsidózol!

Filhipposz 2011.01.03. 22:42:53

@sárkányfő: Verd már ki, mielőtt kommentelsz, jóbarát! A multik arra hárítják át a különadót, akire lehet. Nem kötelező tecsóben vásárolni, senki nem kötelez, hogy újabb fölösleges szart vegyél a médijában, pedig hülye azért vagy. A termelő multikat (autóipar, high-tech ipar, autógumi, stb) nem érinti az adó, ezek továbbra is az export húzói maradnak. Hol itt a probléma?

gorcsev54 2011.01.03. 22:43:49

@Kalmár: Hát igen valóban : Pl egy 140 bruttót kereső 2 gyermekes most hirtelen nem emlékszem pontosan az 147 nettót kap egy 140 bruttót kereső gyermek nélküli 97 000 nettót kap (szuperbruttó játszik bele)eben csak az az érdekes hogy a 2 gyerekes többet kap mint eredetileg a bruttója, aki meg felnevelte a gyerekét (már termeli a nyugdíját, meg saját maga is ) vagy felsőoktatásba jár az meg fizessen. Tudom kicsit hülyén hangzik de azért van különbség az között ,hogy valakinek "még nincs" vagy valakinek "már nincs" gyereke Nem kibaszás ez egy kicsit azzal szemben aki már felnevelte, mint írtam mindenféle kedvezmény nélkül Csak így röviden fogalmazva. és mit gondoltok ,hány 56- 57 éves ember keres bruttó 140 ezret vagy azoknak nem kell élni? Ahelyett ,hogy nőne a jövedelmük folyamatosan csökken ?!Meg lehet nézni a 2012 táblázatot is.Talán azért valahogy kicsit másképp kellene .Nem?

hhh. 2011.01.03. 22:43:57

@Megfigyelo: ja, hogy így érted...nem kéne keverni a szezont fazonnal. lehet "ugly little fidesz-kdnp kormány" - de ez nem az ország!

Kalmár 2011.01.03. 22:44:09

@sárkányfő: Te vádolsz elfogultsággal másokat?? Nana ne csináld, mert szétröhögöm az agyam.
Csak a közvetlen környezetemen tudok egy iskola tető ráépítést és aszomszéd kisvárosban egy öregotthont amit ebből építettek. Biztos pont itt van az a sok Fideszes haver....
Ráadásul az egyik településen a helyi szoci elnök a polgármester.
De járom az országot és láttam Tokajban, Egerben is ilyen beruházásokat.
Gyenge legenda ez a reklámtöbbmint a támogatás duma.
Te elhiszed magadnak??
Az baj.

Bert Sels 2011.01.03. 22:45:06

hat annyira jo vagytok hogy nem birok elszakadni innen :D :D

eszmeletlen jo dumak vannak

Filhipposz 2011.01.03. 22:46:04

@Megfigyelo: Nem értem, miről beszélsz, nem csak a Moszad segítői bujkálnak közöttünk, bár kétségtelenül ez a legismertebb, mert a Moszi nem is tagadja. Ez az egész egyébként sem etnikai kérdés, azok próbáltok belőle azt kreálni, akik el akarjátok terelni a figyelmet a lényegről.

Bert Sels 2011.01.03. 22:47:16

@Kalmár: Anyamek is abbol inditottak vallalkozast azota is megelnek abbol, pedig az SZDSZ re szavaztak :D :D

Megfigyelo 2011.01.03. 22:48:16

@hhh.: Sajnos egyre inkább az ország is "ugly": fejétől bűzlik a hal.

Filhipposz 2011.01.03. 22:50:43

@Medvegyev: Rendben, bár nem értek veled feltétlen egyet, de pontosítok. Vannak, akik építő munkát végeznek az életben, nem feltétlenül magasztos célzattal, lehet, hogy csak azért, hogy a családjuk biztonságát megteremtsék (bár ma már ez is magasztosnak tűnhet). És sajnos sokan vannak, akinek az élete arról szól, hogy valamilyen formában élősködnek az előbbieken. Ha ez utóbbi csoport még ráadásul több gyermeket is szül, az már arcátlan provokáció szvsz. Miért lenne erkölcsös/igazságos az állam részéről, ha ezt a jövőkép nélküli magatartást támogatná?

Megfigyelo 2011.01.03. 22:51:54

@Kalmár: Nem szocialista találmány a progresszív adózás: akinek több van, az relatíve nagíobb összeget is tud anélkül nélkülözni, hogy a legfontosabb szükségleteiben hiányt szenvedjen. Minden nyugateurópai országban progresszív jövedelemadó van, csak itt a "Vadkeleten" létezik egykulcsos adó - ez a szegények kirablásának eszköze.

Jó éjt!

guy2 2011.01.03. 22:52:45

A mostani kormánypárt csak egy normális lépést tett, azt sem az emberek, hanem az állam javára - visszaszedte a nyugdíjak nagy részét. Bár elérhette volna azt is, hogy a magánnyugdíjénztári befizetéseket kivonják a hiányból, de nem tette - nyilván mert ők akarják elkölteni a pénzeket. A többi csak a cirkusz része. Most már jól jönne egy kis kenyér is, de tartok tőle, hogy a segíts magadon, Isten is megsegít elvet követi a mostani banda is.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2011.01.03. 22:55:37

Na végre! A legszánalmasabb fajta az árulkodó, a saját anyját is feljelentené az ilyen. Az ilyeneket külföldön is fel lehetne keresni esetleg.

Filhipposz 2011.01.03. 22:56:01

@Megfigyelo: Egy szabad kontinensen élünk. El lehet innen menni. Sok haverod jött már vonyítva vissza Hollandiából, Spanyolból, Izraelből, kérdezd meg őket, milyen érzés lepattanni egy olyan közösségről, ami ismeri az érdekeit, és meg is védi azokat.

Bert Sels 2011.01.03. 22:56:29

@hhh.: igen ez igy szokas nyugaton! dehat a kelet az kelet :D

Bert Sels 2011.01.03. 22:58:42

@Bert Sels: szerintem nincs meg egy olyan orszag aki a sajat hazajat moszerolna mashol, de hat ezek vagyunk igy kell elfogadni magunkat

Filhipposz 2011.01.03. 22:59:35

@Megfigyelo: RÖHÖG a vakbelem, és közben üvöltve hányok. Amikor a tótok bevezették az 1kulcsost, minden liberális rohadék arról magyarázott, hogy bezzeg a szomszédok milyen ügyesen ide tudják vonzani a tőkét stb stb. Most, hogy mi is kénytelenek vagyunk ezt a valóban furcsa rendszert bevezetni, megint veritek a fikátokat. Milyen érzés az égbe hugyozni, aztán aláállni, barát?

sárkányfő 2011.01.03. 23:01:58

@Filhipposz: olyan szép szavakkal írsz, hogy nem vagyok méltó rá, hogy szóba álljak veled :)

@Kalmár: egész biztos lehet említeni sok konkrét példát a megvalósult támogatásokra. ezt senki nem cáfolta. nincs az a szar kormány, ami ne tudna legalább néhány jó dolgot felmutatni 4 évműködéséből. ezzel együtt amit írtam igaz: a Széchenyi pénz a korábban minisztériumokba szétaprózott támogatások összevonása, tehát nem plussz pénz, ja és hatalmas része ment el reklámra, pl. teleplakátolták óriásplakátokkal az országot, meg tv-reklámok ezerrel, hónapokon át stb. Pedig a cégek nem olyanok, hogy ne keresnék maguktól az állami támogatás lehetőségét...

Amit előbb írtam, arra nem válaszoltál, gondolom hallgatással fejezted ki egyetértésedet :)

futyulos barack 2011.01.03. 23:17:39

"The latest news is indeed alarming. Tolerance levels are extremely low. Racism, discrimination against the Roma, anti-Semitism, xenophobia, chauvinism and reactionary nationalism - these symptoms are deeply worrying. They evoke memories that we have hoped were long forgotten. Many people are scared."

Ismetlem nem irritalt meg politikus ennyire mint OV de ez nem mas mint hangulatkeltes.
Egyik itelkezo nemzet mentes sem a rasszismustol sem az idegengyulolettol, csak mashol csendben allattomban van megengedve.

balfek: ezek az orszagok jol teszik hogy szolnak amikor szolni kell, de ebben a formaban visszataszito. Szegyenletes ami most otthon(!) megy de ha valakinek nem tetszik akkor otthon kene szerintem szoljon. A kulfoldi megfigyelok Mo-n is ott vannak, ha otthon szolsz, ki hallatszik.
Masteszt schiffnek sem szakmajaba sem a mindennapi eletebe nem vag a dolog ezert egybol a WP-hez fordulni egyszeruen jellemtelen.

gorcsev54 2011.01.03. 23:18:51

@guy2: Hogy is van az adó törvény?! Csak a megszerzett jövedelem után kell fizetni szja. Hogy lehet a szuperbruttó a megszerzett jövedelem? Amikor az igazi bruttó meg van szorozva 1.27 és az az adóalap.Tudom nem a Fidesz vezette be. Ez nem csalás átverés? Kiszámolta valaki ,hogy mennyi a nettó ha a bruttó nincs megszorozva 1,27 .Mennyi is az a 16% kulcs ? Nem 20% vagy több?És mennyi lesz amikor az alkalmazotti kedvezmény is megszűnik ? Akkor hány % lesz az adó?És mennyire fogja ez hátrányosan érinteni a kisebb jövedelműeket.Igaz a szorzó is csökken egy picit. Mennyit fognak veszteni a gyermeket valamilyen oknál fogva nem nevelő 140 200 bruttót keresők havonta?

balambher 2011.01.03. 23:22:58

Előrebocsátom, hogy nagyon nem szimpatikusnak tartom Schiff levelét. De. Annak a sok okostojásnak, aki azt firtatja, hogy Schiff miért ment el innen, üzenem: azért, mert anno Aczél hívatta, és közölte vele, hogy "Schiff elvtárs, itt magának nem fog babér teremni" - merthogy volt már egy Kocsis Zoltán és egy Ránki Dezső. Nem tudom, ki mit tett volna az ő helyében, ő disszidált, és világhírű művész lett belőle. Ettől persze még írhat butaságokat, de mondjuk érdekes lenne megkérdezni az itthon maradt Kocsist, ő mit gondol, olyan jó-e itt lenni Orbán alatt...?

Bert Sels 2011.01.03. 23:26:42

@balambher: "Annak a sok okostojásnak, aki azt firtatja, hogy Schiff miért ment el innen,"

szerintem ezt nemhogy sok de senki nem firtatta...

de azert jo hogy leirtad :D

GGG77 2011.01.03. 23:31:02

@Filhipposz: Képtelen vagyok azokban a szijjártói "magasságokban" szárnyalni, ahol te. :)

GGG77 2011.01.03. 23:36:07

@futyulos barack: "egybol a WP-hez fordulni egyszeruen jellemtelen."

Szerintem meg pofán köpni a demokráciát, az a jellemtelen.

GGG77 2011.01.03. 23:38:30

@Filhipposz: "vagy idegen államok ügynökeinek segítői"

:) :) :)
"Az ellenség keze ide is betette a lábát!"

fitball 2011.01.03. 23:42:52

@GGSzeretnéd mi??G77:

Kalmár 2011.01.03. 23:58:58

@sárkányfő: Sajnos már nem tudom mire gondolsz. Annyi zöldséget írtál, hogy afelére válaszoltam8feleslegesen) amási kfelén még most is csodálkozok....:)
Megnyugtatlak, az eddigi kommentjeidben nem találtam egy részmondatot sem amivel egyetértenék.

sárkányfő 2011.01.04. 00:15:47

@Kalmár: akkor bemásolom újra, biztos nehezen találnád meg, bár neked címeztem :) íme:

"egy fél órája még felháborodottan írtad, hogy a manyup szerinted piramisjáték. erre elmagyaráztam neked, hogy nem az, pont az ellenkezője. ellenben a valóban piramisjáték állami nyugdíjjal szemben építették fel.

aztán erre valahogy nem reagáltál :) de én biztos vagyok benne, hogy következetes vagy, és a piramisjátékokkal szembeni mély - és jogos! - ellenszenved miatt pont az ellenekzőjére fordult a véleményed :) "

úgy is kérdezhetném, egyetértesz-e saját magaddal? hogy a piramisjáték önmagában rossz dolog, és attól távolodni jó? :)

gerdo 2011.01.04. 00:29:14

Ugyan mar, barkinek van joga kozolni barmit barhol. Itthoni lapokban is olvasni epp eleget errol a temarol. Kulfoldi lapok pedig szeretnek magyar emberek szajabol hallani dolgokat: mert ez igy hitelesebbnek tunik. Ezen tul, kis orszagkent a kulfold velemenye (elsosorban Europa) fontos es ezert resze a politikanak, ezt tudomasul kell venni.
Ellenben: egy nagyon is valodi kulfoldi nyomast hazai aknamunkara fogni csak azt a celt szolgalja, hogy a kormany a hazai kozvelemeny egy reszevel elhitesse: az EU igazabol imadja a mediatorvenyunket, de ezek a budos (magyar) komcsik az EU-ba is beferkoztek es ott keverik a szart!
Hat nem.

Ianas 2011.01.04. 00:41:07

@Kalmár: Én megértem, hogy ha mondjuk Te ki óhajtasz szállni a "piramisjátékból", de nekem miért kell ugyanezt tennem, ha nem hiszem el a narancsszínű hazugságot? Miért nem dönthetek SZABADON? Értsd: úgy, hogy nem szívom meg jobban, mint ahogy az adott rendszer megszivatna amúgy is (tehát pl. fizetem az ún "nyugdíj hozzájárulási adót", de nem kapok érte lófaszt se majd, hiszen "kiírtam magam a rendszerből" vs. esetleg csődbe megy a MNYP. Az utóbbi vállalható kockázat, az előbbi zsarolás.)

Kalmár 2011.01.04. 00:45:56

@sárkányfő: Ja ez? Ne viccelj. Azért mert te elmagyarázod, attól még az.
Tiszta röhej, hogy annak a járuléknak egy részét, amiből nyugdíjat fizetünk, odaadják pár brókernek.
A hiányzó pénz helyét hitelből és extra adókból pótolják. Köszi. Nekem ez rohadt sokba kerül. Már ezerszer leírtam, hogy előtakarékoskodni, az elosztó kirovó rendszeren felül kell elkezdeni, mert szegények vagyunk. Egyszerűen nem bírja el az ország, azt hogy 20 év múlva esetleg kevesebb nyugdíjat adjon cserébe pedig most eladósodjunk.
Ráadásul ezek a pézintézetek nem adnak garanciát. A biztosításaik nevetséges összegekre szólnak. Sok példa van rá, hogy amíg csak beszedni kell a pénzt, addig itt vannak, amikor fizetni kell kezdeni akkor eltűnnek. Pont mint a piramisjáték.
Hát ennyi. Jobb nekem, ha nem terhelnek akkora adóval, cserébe majd én kiegészítem a nyugdíjamat.
Ráadásul a tulajdonosi körben sok szoci elvtárs van. Őrájuk bízzam a jövőmet??
Neeeee

Kalmár 2011.01.04. 00:48:50

@Ianas: SZABADON léptél be?
Én nem. Bűn volt félretenni a pénzt és hitelből pótolni. Emiatt van minden emberre jutó 2 milliós adósságunk.(többek közt)Azt ki fizeti vissza?
Hidd el semmivel nincs több pénzünk ettől. Ballal gyűjtöd, jobbal 2x kiadod.

Kalmár 2011.01.04. 00:52:07

@Ianas: Nem vállalhatod ezt a kockázatot, mert a befizetett pénzed nem a tied. Ebből kapnak nyugdíjat a mostani nyugdíjasok. Valaki kitalálta, hogy legyen ez innentől a tied, de fizess több adót, meg hitelt vegyünk fel.
Most ezt csinálják, hála isten vissza.
Bűn volt meglépni a kötelező mnyp-at.

Ianas 2011.01.04. 00:54:29

@Kalmár: Az tény, hogy szarul lett kialakítva. Szerintem graduálisan kellett volna csinálni, első években csak 1-2%, aztán a duplája, és ahogy haltak volna ki a kirovó rendszerbeli nyugdíjasok, úgy növelni a MNYP-ba folyó kifizetéseket. De ettől még a rendszer nem az ördögtől való.

Ellenben hogyan szavatolja az állam azt, hogy a nyugdíjad bárminemű (értsd, akármilyen) arányban lesz a befizetéseddel? Tfh. fizetsz havi 100000Ft-ot (plusz infláció), majd 5 évvel nyugdíjba lépésed előtt elveszíted az állásod, és mert épp olyan a gazdasági helyzet, nem találsz, csak olyat, ami mondjuk minimálbért ad. Hiába fizettél évtizedeken keresztül sokat, általában az utolsó pár évet veszik számításba (miért is?)...

Én nem tudom. A bankokkal, brókerekkel stb. kapcsolatos zsigeri előítélettel meg amúgy sem tudok semmit kezdeni, ez nagyjából annyira értelmes, mint zsidózni meg cigányozni. Zéró produktív.

Kalmár 2011.01.04. 01:01:14

@Ianas: "Én nem tudom. A bankokkal, brókerekkel stb. kapcsolatos zsigeri előítélettel meg amúgy sem tudok semmit kezdeni, ez nagyjából annyira értelmes, mint zsidózni meg cigányozni. Zéró produktív."

Ezt mond annak a sok millió embernek aki elveszítették egész életük befizetéseit Braziliában nemrég.
Azoknak akik az USA ban ugynígy jártak.
A MADOF károsultjainak, azoknak akik emlékeznek rá, hogy itthon a nyugdíjpénztárak 70%-a csődbe ment a háború után a világválság miatt.

Gusztustalan, hogy a nácikkal húzol párhuzamot. Nem válaszolok többet neked.
Szélsőséges alakokkal nem tárgyalok.

Ianas 2011.01.04. 01:01:46

@Kalmár: Elég sok minden van még abban a fejenkénti 2 milkában.

Nem, nem önként léptem be, de ha választhattam volna is MNYP-ba lépek (mint hogy bankban is szívesebben tartom a fizetésemet mondjuk, mint hogy politikusokra bízzam, akár zsidó a bankár, akár üzbég. Szerencsére a kommunizmus óta csak részben turkálhatnak a zsebemben dicső politikusaink, az adókat meg a pénzrontást leszámítva.)

A MNYP visszalépésről meg csak annyit, hogy ez megint nem más, mint egy jól elherdálható egyszeri bevétel, amit annak megfelelően jól el is fognak herdálni. Ezt nem a Fidesz felé érzett előítéleteim mondatják velem, hanem a tapasztalat: az állam rossz gazda, mindig, mivel a "szolgái" sosem személyesen motiváltak a sikerében (igen, még ennek a kormánynak a tagjai sem.)

eino. 2011.01.04. 01:02:57

Schiff András valóban tehetséges, az ország pedig a tenyerén hordozta. Miután itt kitanult és lelépett. Biztos azért írta meg ezt a levelet, mert agyba-főbe verték Magyarországon, leköpdösték, a magyarok csak ,,na mi van, zsidó" megszólítással kezdenek vele beszélgetést, sárga csillagos matricát ragasztanak a hátára, hátrányt szenved a származása miatt, nem is engedik itt színpadra.
Igaz ebből valami? Ha igen, szomorú, tenni kell ellene. Ha nem... Egy ügyes, szemét zongorista a levélíró.

Ianas 2011.01.04. 01:06:33

@Kalmár: Nem. Nem Te közted és a nácik között vontam párhuzamot, hanem az előítéletek között, ami nem vezet sehová. Sajnálom, ha élesen fogalmazok, sík ideggé tesz az egész téma, hogy ki tudja mennyit kell majd sorban állnom azért, hogy ne az én nyugdíjamból fizessék ki kedves jó Szalai Annamarink sminkkészletét, vagy mit tudom én.

Bocsánat.

Persze nyilván én is előítéletes vagyok, sokra nem is megyek vele :)

sárkányfő 2011.01.04. 01:08:58

@Kalmár:
Nem attól piramisjáték, mertén mondom, hanem azért mert az. Képes vagy felfogni mit jelent ez a szó? Nézzél már utána...

Odaadják "brókernek"? Ja, aki köteles minimum 50%-ban állampapírba fektetni. Miközben az államnak adott pénz teljes egészében elveszik. nem hogy aktív vagyonkezelés nincs, de passzív sem. Simán felélik.

Tulajdonosi körökben sok szoci :D A legnagyobb az OTP-s pénztár, szerinted Csányi szoci? :D

De mindegy is olyan sok butaságot írsz, hogy képtelenség mindre válaszolni. Azért az szépségdíjas, hogy nem vagy képes felfogni, hogy az állami rendszer a piramisjáték, nem a magán :) Gratula, sokat érthetsz a világból :)

Ianas 2011.01.04. 01:09:23

@eino.: Pedig csak kellett, hogy legyen valami oka, hogy nem itthon van. Pl. mert megfizetik. Tudod, piac. Ha itt nem veszik meg az árumat, és megveszik Kambodzsában, vagy csak simán kétszer annyit adnak érte, akkor ott adom el. A hazaszeretet és a hülyeség közé nem tennék egyenlőségjelet a helyedben, mivel csak lejáratod vele a szót.

sárkányfő 2011.01.04. 01:10:16

@Ianas: ez a kötelezőségre való hivatkozás hülyeség.

Az állami rendszer talán nem kötelező? Akkor meg?

A kötelező autó-biztosítás tán nem kötelező?

Ianas 2011.01.04. 01:11:43

@sárkányfő: Szerintem nyitott ajtón dörömbölsz. :) A kötelezőség engem hidegen hagy. Csak válaszoltam Kalmárnak, de ő most megsértődött, amit sajnálok. Nem szeretek fölöslegesen gépelni.

sárkányfő 2011.01.04. 01:19:31

@Ianas: nem vitatkozásnak szántam a reagálást, hanem kiegészítésnek. felfogtam mi az álláspontod, elég világosan fogalmaztál :)

a pénzt meg csakugyan elherdálják: az adócsökkentést finanszírozzák vele. amíg tart a lóvé... 2014-ig jól fog mutatni :)

porquenotecallas · http://antiblog.blog.hu 2011.01.04. 05:55:59

Végre egy józan hang! Végre nem csak a birkák kórusát hallani. De jó látni, hogy a blogom nincs teljesen egyedül a hülyeség elleni, néha reménytelennek tűnő küzdelemben!

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 06:53:53

Shiff ANDRÁS igenis véleményt mondhat és kifogásolhat, sőt Ő VÁLASZTHAT egy választáson!!!!!!!!!Nert nemcsak magyarul beszél, hanem Magyarországon született és itt adózott és adózik!

AKIK meg a határon túl magyarul beszélnek és most " térdepelnek" magyar állampolgárságért AZOKNAK KUSS!!!!!!!!! a szavazáskor és véleményszbadságkor, mert NEM ITT ÉLNEK ÉS NEM ITT ADÓZNAK!!!!!

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 06:55:24

SCHIFF Andristól elnézést, hogy egy C betüvel megrövidítettem a nevét amivel MAGYARORSZÁGNAK sok dicsőséget hozott. (nem úgy mint a határon túli magyarul röfögő szőrőstalpuak)

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 06:57:37

Csak figyelmeztetésképen az itt röfögő eltévedt Fidesz Disznóknak
Nehogymá' elfelejtsük szar Nemzeti Banda pl.:
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Nyilván óriási lehetne a lista!
Nemm beszélve a rengeteg mutyiról...
A mindenkori ellenzéknek ez az egyik alapvető feladata is!
rákai filip egyébként buzi :-))))

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 07:05:28

A Sok rohadt Szőrőstalpú magyar- már ott toporog a követségeken az ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT!!!!!!!---utána egyből mehet KINYALNI EGY NEMZETI GONOSZ TÖRPE FOTÓ SEGGÉT!!!!!!

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 07:06:18

A Sok rohadt Szőrőstalpú magyar-Romániában már ott toporog a követségeken az ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT!!!!!!!---utána egyből mehet KINYALNI EGY NEMZETI GONOSZ TÖRPE FOTÓ SEGGÉT!!!!!!

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 07:09:05

Csak figyelmeztetésképen az itt röfögő eltévedt Fidesz Disznóknak
Nehogymá' elfelejtsük szar Nemzeti Banda pl.:
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Nyilván óriási lehetne a lista!
Nemm beszélve a rengeteg mutyiról...
A mindenkori ellenzéknek ez az egyik alapvető feladata is!-az emlékeztetés...
rákai filip egyébként buzi :-))))

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 07:27:42

Schiff ANDRÁS igenis véleményt mondhat és kifogásolhat, sőt Ő VÁLASZTHAT egy választáson!!!!!!!!!Mert nemcsak magyarul beszél, hanem Magyarországon született és itt adózott és adózik! és Magyarországnak világ hírnevet szerzett!!!

AKIK meg a határon túl magyarul beszélnek és most " térdepelnek" magyar állampolgárságért AZOKNAK KUSS!!!!!!!!! a szavazáskor és véleményszabadságkor, mert NEM ITT ÉLNEK ÉS NEM ITT ADÓZNAK!!!!!

basa1 2011.01.04. 08:02:16

Lehet siránkozni, de: a választásban részt vevő lakosság többsége szavazott a Fideszre. Pont. Most négy évig ők csinálják. Ez a demokrácia. Majd ha nem tetszenek, 4 év múlva a többség elküldheti őket is, mint ahogy az már egyszer megtörtént. Addig tessék dolgozni!

Csak Norris 2011.01.04. 08:19:27

@Megfigyelo: Ezekszerint én is bármi blődséget leírhatok(hattam a törvénymódosítás előtt), csak mert szabadon nyilváníthatok véleményt?
Tegyük fel bárki kimehet amerikába miután vízumot kapott, és irogathat mindenféle sajtónak következmény nélkül, tegyük fel Bina Laden igaza mellett kardoskodva?

Csak Norris 2011.01.04. 08:21:25

@Nemzeti Gonosz Törpe: Mórnak is országos hírnevet szerzett a két mészárló...

Amstettennek pedig a rém...

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.04. 08:40:22

@Desmond77: ennyit értettél meg az írásomból?---na ez az...a szövegértelmezés nincs meg csak ált. másodikos szinten ( a Fityiszben főleg)
Leülhetsz..egyes és mehetsz büntetésből 10 Fidesz segget kinyalni!

Csak Norris 2011.01.04. 08:59:22

@Nemzeti Gonosz Törpe: Tévedsz, nem vagyok fideszes, sőt szavazni sem mentem, mert 1000 km-ről szartam le. Utálom kviétel nélkül a magyar politikusokat. El is mentem onnan pont miattuk és a hozzád hasonló ugató kutyák miatt, csak annyi a különbség, hogy Hajó Úr lejáratja az országot, én meg sem 4 éve sem most nem nem nyafogok külföldön hogy "jaj, milyen szar otthon"....

Az meg hogy a hasonlatban az iróniát nem érted, a saját szegénységi bizonyítványod. Szerintem te még fel sem fogtad.

laci_52 (törölt) 2011.01.04. 09:01:31

@Ianas: Ő dönti el, hol él, de ha nem itthon, ne írjon és pofázzon hülyeségeket az országról, mert azzal árt Magyarország hírnevének. Az ilyen megnyilvánulások a hazaáruláshoz állnak közel!

Dr Betty Boop 2011.01.04. 09:06:42

...és tanuljon meg magyarul minden nagy tekintélyű nyugat-európai lap.

Ianas 2011.01.04. 09:11:07

@laci_52: Ami baj, hogy nem ír hülyeséget. Ez egy magánvélemény, amihez bárkinek joga van. Viszont érdekes lenne megszámolni, Orbán hányszor szaladt ki külföldre Magyarországról panaszkodni az Átkos 8 Esztendő alatt.

Vagy vegyük csak a Fidesznek az "ország helyzetét értékelő" (értsd: a forint értékének rontását célzó) nyilatkozataikat. Na az már felér egy hazaárulással a szememben.

Ennyit erről.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.01.04. 09:11:13

@laci_52: haver, nem az a gonosz tetu, aki felemeli a wc tetot, hanem az, aki telerakta, oszt nem huzta le a materiat...

futyulos barack 2011.01.04. 09:22:35

GGG77:
"Szerintem meg pofán köpni a demokráciát, az a jellemtelen. "

nem vagom az osszefuggest, miert a "vagy-vagy"
Ki beszel itt arrol hogy nem az. Sot, ki beszel itt egyaltaln a fideszrol. A magyar szuletesurol van szo aki 10 eve kivandorolt, es nemcsak undorito kisgyerek modjara a tanitonenihez megy arulkodni hanem mindezt azert is teszi mert sem a magyar sajtot sem a magyar embereket nem tartja a hirnevehez kepest eleg erdemesnek arra hogy leereszkedjen hozzajuk. Duplan undorito.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.01.04. 09:28:23

@futyulos barack: miutan a fuhrered kiirtotta az osszes demokratikus feket kishazankban, mond, kihez kene szaladniuk azoknak, akik nem kernek ebbol a sotetsegbol, ami itt terpeszkedik?

futyulos barack 2011.01.04. 09:32:28

Nemzeti Gonosz Torpe:
Ilyen ertelmi szintuekre mint te a jobbikban van egeto szukseg ami ellentmond a irasod tartalmaval, mar ha ezt tartalomnak lehet nevezni.

futyulos barack 2011.01.04. 09:38:27

Vuvzellaneni:
A magyar sajtohoz, van eleg organum amely szivesen lekozolne es egyelore meg lehet is. Ha itt megprobalt volna barmit is nem szolnek semmit, de a semmibol egybol a WP-hez futni szanalmas.

futyulos barack 2011.01.04. 09:41:20

Vuvuzellaneni: amugy te nagyon hulye vagy, jobban utalom orbant mint te, de attol meg a gerincteleneket nem allom.

futyulos barack 2011.01.04. 09:50:26

GGG77:
helyesbites 32 eve kivandorolt.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.01.04. 09:54:57

@futyulos barack: a hazai sajto hatalma ma mar nulla. A kutya se ugatja meg oket. A WP-re viszont odafigyel a fel vilag. Ha tenni akarsz, tegyel ugy, hugy ertelme legyen. Ha olyannyira utalod a fuhrert, akkor be kene latnod, egy olvasoi level pl a nepszaboban meg se karistolja az egojat. Csuzlival kar loni a medvere. A WP a jo fegyver. Vinnyognak is jobbrol rendesen tole.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.01.04. 10:00:26

@futyulos barack: az ma a gerinctelen, aki asszisztal az orbani terpeszkedeshez. Aki tehetne, de nem emeli fel a hangjat, az mind a tyukszaros egzisztenciajat felto nyavalyas nimand. Hozzajuk kepest Schiff Andras egy pharoszi vilagitotorony szintu jellem.

laci_52 (törölt) 2011.01.04. 10:02:13

@Ianas: Akár hülyeség, amit ír, akár nem, a magánvéleményét ne külföldi újságba írja. Jöjjön haza, adjon interjút a Népszabadságnak és ott mondja el mindezt.
Tévedés ne essék, azzal sem értettem egyet, amikor a szoclib kormány idején az Orbán hordott össze hetet-havat az országról külföldön.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.01.04. 10:05:48

Egyebirant meg ebben a mai vilagban az a minimum, hogy legalabb 3-4 vezeto kulfoldi portalt kovess, ha kepben akarsz lenni. Aki csak a hazai sajtotermekekbol "meriti az igazsagot", az enyhenszolva politikai analfabeta. Globalizalt kis sarteken elsz kedves futyis barack, itt mar nem lesz sajtogetto, meg ha annamariska belefeszul az internyet regulazasaba, akkor se... Max ha leottyak a villanyt....

Csak Norris 2011.01.04. 10:08:58

Egy kollégám az öszödi beszéd kiszivárogtatása után kínában volt kiküldetésen.

Az ottani sajtó írta hogy Magyarországon forradalom van, és közölt 56-os képeket tankokkal.
Ez az igazi sajtószabadság...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.01.04. 10:10:13

@laci_52: persze ertem en, jobb lenne, ha nem teregetnenk ki a szennyest, irja meg a nepszabo, kap egy kis buntit max, es le van tudva. Szeretnetek mi? Soporni a szonyeg ala... :)
Hat nem. Erezze csak a szereto vezetonk minden kulfoldi politikus megveto tekintetet. Kijar neki. legyen neki is mindegyik napja szar, mint a megsarcolt nepenek.

Ianas 2011.01.04. 13:10:53

@laci_52: Kettő dolog. Egyrészt, nem az országot járatja le, hanem a jelenlegi vezetést -- bárki, aki számít külföldön, különbséget tud tenni.

Mellesleg, nem zörög, ha... A lényeg, hogy amennyiben nincs "baj", vagyis komplett marhaság, amit ír, akkor a "külföld" úgysem foglalkozik vele, írhat akármit akárhova. Viszont úgy fest, jelenleg mindenhol ilyen hangok hallatszanak, tehát valószínűleg amúgy sem okoz meglepetést, amit ír.

Mellesleg, ha bárminemű hatást akar valaki elérni -- márpedig nyilván nem írkálna, ha nem akarna -- akkor gyaníthatóan hiába írna a Népszabadságba. Ellenben, ha egy külföldi lapban publikál, és rontja a vezetés megítélését, azzal igenis hatást érhet el. Ez az, amit egyetlen ember tehet.

Ugyanez nem igaz viszont mondjuk Királyunkra, aki korábban hasonlóan viselkedett, csak épp aktív politikusként. Az kicsit más...

Ianas 2011.01.04. 13:12:32

@laci_52: Kettő dolog. Egyrészt, nem az országot járatja le, hanem a jelenlegi vezetést -- bárki, aki számít külföldön, különbséget tud tenni.

Mellesleg, nem zörög, ha... A lényeg, hogy amennyiben nincs "baj", vagyis komplett marhaság, amit ír, akkor a "külföld" úgysem foglalkozik vele, írhat akármit akárhova. Viszont úgy fest, jelenleg mindenhol ilyen hangok hallatszanak, tehát valószínűleg amúgy sem okoz meglepetést, amit ír.

Mellesleg, ha bárminemű hatást akar valaki elérni -- márpedig nyilván nem írkálna, ha nem akarna -- akkor gyaníthatóan hiába írna a Népszabadságba. Ellenben, ha egy külföldi lapban publikál, és rontja a vezetés megítélését, azzal igenis hatást érhet el. Ez az, amit egyetlen ember tehet.

Ugyanez nem igaz viszont mondjuk Királyunkra, aki korábban hasonlóan viselkedett, csak épp aktív politikusként. Az kicsit más...

futyulos barack 2011.01.04. 16:06:39

Vuvuzellaneni: Szerintem ugyanaz a celunk csak a modszereink masok. Fel kell lepni az ellen ami most otthon megy, de ha szerinted egybol a Washington Posthoz kell rohanni akkor ebben nem fogunk egyet erteni. S. A. szamomra igy jellemtelen.

szanaImas 2011.01.04. 17:27:11

@futyulos barack:

Én nem vagyok jobbik (se semmilyen) szimpatizáns, de nem kéne itt (sem) jobbikosozni, mert még mondanak neveket tucatjával innen-onnan is, 'oszt lehet hápogni, hogy tényleg.

index.hu/video/2010/05/20/wieszt/

www.youtube.com/watch?v=n7iKmpA4Fds

videa.hu/videok/hirek-politika/a-valodi-magyar-terroristak-bajnai-draskovics-gyurcsany-zEIt0ofOBh5g18Bs

indavideo.hu/video/Getto_gondok

különvélemény 2011.01.04. 17:46:05

@nu pagagyí: "Nézd, amit betonba öntöttek azt nem lopták el."

Ok, és mégis mire jó egy betontömb?
El ne kezd nekem, hogy azért építünk százmilliárdokért, hogy munkahelyet teremtsünk, mert az alvállalkozókat általában nem fizetik ki, valamint nem mutatsz nekem olyan hiteles tanulmányt, ami kimutatja, hogy egy autópálya hasznot hoz a környéken arányában a beruházásnak.

büdösbanka 2011.01.04. 18:16:38

Az ördög ajándéka.

1.
Józsibácsi, az ötvenötévesen asztmával leszázalékolt mozdonyvezető ült a budin és szokásos napilapját, a Népszabadságot böngészte nagy figyelemmel, elmerülve a sokféle színes írások tanulmányozásában. Szerette ezt a lapot, mert szájbarágósan, mint bolond anya a hülyegyerekének, beletunkolta az olvasók agyába az irányvonalat. Nem is kellett jóformán gondolkodnia az embereknek, mert készen kaptak minden gondolatot, ideákat, sztaniolpapírba csomagolt hamvábaholt ötleteket, ígéretekkel megtunkolva. Ki sem kellett lépnie a 424-es tanyáról, a lap behozta neki a világot.

Felesége, Mariskanéni éppen a Riska fejésével volt elfoglalva. Az udvaron az eperfa alatt, háromlábú fejőszékén görnyedve húzogatta a tehén tőgyit, megpróbálva belőle az utolsó cseppig kifacsarni a tejet. Ezt a mindennapos kora reggeli sziesztát, áhítatos csendet zavarta meg az ördög váratlan látogatásával. Egyszerre csak ott termett a semmiből a tanyaudvar közepén, szemben Riskával. Egyet bucskázott a fején és mintha a föld alól nőt volna ki széles vigyorral szólásra, nyitotta a száját.

Ettől a tehén úgy megriadt, hogy fejőszékestől felrúgta Mariskanénit az eperfa tetejére. Józsibácsi a szokatlan zajra kikurjantott a budiból.–hé, asszony, mi a ménkű csapott beléd? – asszonya a fa tetejéről torkaszakadtából visszaóbégatott.
–Másszon mán elő kend! Vendégünk jött!
–Ültesd le, mindjárt végzek, aztán megyek! Kínáld meg egy begre tejjel!
–Nem tudom.
–Mi a rosseb esett mán beléd, te asszony? Még a budin se lehet nyugta az embernek tőletek?
–Gyűjjék ki keed', másszon elő, itt vagyok a fatetein! Hozza a tyúklétrát, hamar!

Na, erre előmászott Józsibácsi, és felnézett az eperfa tetejére. Ott gubbaszkodott az ő Mariskája, ölében szorongatva a fejőzsétárt. Tekintetét elfordítva, a toporzékoló Riskára esett pillantása, majd felfedezte az előtte álló patást. Az ördög előzőleg már átbucskázott a fején és civil ruhát öltött. Megemelve kalapját illendően köszönt.

–Agyonazisten Józsibácsi!
–Neked is fiam. Hát téged mi szél fújt ide, hogy ennyire megriasztottad ezt a nagy böszme állatot? Csak nem az ördög küldött tán ide, ahol, bizony mondom neked, még a madár se jár?
–Segíteni szeretnék magukon. Elszegődnék ide magukhoz amolyan mindenesnek.
–Hát, nem mondom, elkelne a segítség, de fizetni azt nem tudunk. Koszt, kvártély az lenne.

Na, megy munka is a fődeken. Ha így jó neked, megegyezhetünk.
Az ördög kapott az alkalmon és egymás tenyerébe csaptak. Mariskanénit lecsalogatták a fáról és próbálták lecsillapítani, mert ő váltig hajtogatta, hogy bizony maga az eleven ördög látogatta őket meg.
–Süljön ki a két szemem, ha nem az ördögöt láttam én benned az előbb, he!
–Biztosan káprázott a szeme öreganyám. Lehet hogy belerepült egy muslica.–bizonytalanította volna el az ördög Mariskanénit, de az csak kötötte az ebet a karóhoz.

Józsibácsi is kezdte már a fejbúbját vakargatni és zsíros kalapját a Riska szarvára akasztva, elkezdte a térdére lecsúszott tubigatyáját a derekára felhúzogatva felkötözni a gatyamadzaggal. A helyzet tisztázását végül is a Riska oldotta meg, mert megérezve az ördög szagát jobb hátsó lábával felrúgta az ördögöt a tyúkól tetejére. Alig lehetett lecsillapítani. Majd kitépte az eperfát gyökerestől, amihez kipányvázták hajnalban. Nem volt mese, az ördögnek színt kellett vallania. Egyet bucskázott hát a fejebúbján és máris ott állt a földön előttünk a nagy vörös kanördög.

Az öregek se köpni, se nyelni nem tudtak a megdöbbenéstől.
–Ne ijedjetek meg tőlem. Lucifer küldött magukhoz, hogy segítsek a magyarok problémáit megoldani. –és ezt el is higgyük? Na, eriggy innen, mert a Riska mán megint toporzékol!– mondta Józsibácsi és fenyegetően a Riskára, tekintgetett. De az ördög csak nem tágított. Erre az öreg vasvillára kapott és az ördög felé döfködve mindenáron el akarta kergetni. Az ördögnek sem kellett több. Pillanatok alatt az öreg bőribe bújt, az öreget meg megzanzásítva, egy kupac rongycsomóként felakasztotta a budiajtóra belülről, hagy szikkadjon az ózondús levegőben. Mariskanéni semmit sem vett észre az egészből, mert éppen másfelé nézgelődött.

Igy mikor visszafordult csak az ura képét felöltő ördögre eshetett a tekintete. Kérdi tőle.
–Hát az ördöggel mi lett apjuk.
–Mi lett volna, kiakasztottam a budiba száradni!– mondta és elindult befelé a házba.

2

Másnap az ördög azonnal munkához látott. Lebontotta a tyúkól elejét. Megmagasította a tetőszerkezetet és egy nagyobb, masszívabb kétszárnyú kaput barkácsolt helyébe. Az új kapu egy erőteljesebb nyomásra befelé fordulva sarokvasain könnyedén kinyílt.
Nagy tervei voltak az ördögnek, ugyanis, pontosan a tyúkól alatt helyezkedett el a dimenzió kapu, mely egyenesen a pokolba vezetett. Tehát a tyúkóllal jól lehetett álcázni a bejáratot. Kérdezgette is Mariskanéni – he, apjuk, miben mesterkedel?
–Törődjél a dolgoddal, asszony! Ne üssed bele az orrodat abba, ami nem rád tartozik!

Kibővítem a tyúkólat, hogy minél kényelmesebben lakjanak ezek az állatok. Az Unióban nem lehet őket sanyargatni! Emberségesebb körülményeket kell nekik teremteni!
–Fene a jó dógukat! Még tán padlófűtést is beszerelünk nekik, hogy ne fagyjon be a seggük? Hagy tojjanak télen is?
–Hát, mondasz valamit asszony, megfontolandó… – válaszolta az ördög és két marokra fogva a tejes zsétárt, meghúzta a friss, habos, meleg tejet. Az asszony hűdötten nézett rá, majd megszólalt.
–Beteg tán, kend, hogy tejet iszik? Mi lesz a pájinkával?
–Mi lenne, most más lett a gusztusom. Felejtsd el a pájinkát. A tej, élet, erő, egészség!
–Beteg maga, mán látom…–dohogott Mariskanéni, majd napirendre tért a dolgok ilyetén fordulata felett.

–Aztán egyik reggel, mikor fejéshez készülődött hűlt helyét találta az öregnek.– biztosan kiment a rétre kaszálni.– dünnyögött magában, majd nekilátott a Riskának. De, az öreg nem került elő egész nap. Már kezdett aggódni, amikor éjfélféle hazavergődött, holt részegen, tömény cefreszagot árasztva magából.
–Hát magával meg mi a rosseb történt? A kocsmából jön kend?
–Eltanátad', az ország legnagyobb kocsmájából! Na, húzd le a csizmáimat, melegíts vizet a dézsába, aztán csutakolj le!– adta ki a parancsot asszonyának. Miután megtisztálkodott belezuhant az ágyba és úgy fújta a kását, mint egy 424- es gőzös. Álmában lejátszódott agyában a nap története.

Látta amint felballag az Országház főlépcsőin és láthatatlanná téve magát, bejut a Miniszterelnök szobájába. Ott megrázva magát egyszerre mintha a földből bújt volna elő ott állt a Miniszterelnökkel szemben. A miniszterelnök hűdötten meredt rá, hang nem jött ki a torkán, csak tátogott, mint a partra vetett hal. Az ördög szólalt meg elsőre.
–csitt! Egy szót se! Ne, kérdezd, ki vagyok. Én vagyok az ország megmentője, elégedjél meg ezzel! Tudom a módját, hogyan lehet az ország szekerét kihúzni a kátyúból.
–De, hát ki maga? Hogy az ördögbe került ide! Hogy engedhette be az őrség?

–Eltaláltad cimbora: én, az eleven ördög vagyok. Alkut kínálok neked. Eladod a lelkedet nekem és kihúzom az adósságspirálból az országot. Helyet cserélünk. Bebújok a bőrödbe és egy hétig én, leszek a Miniszterelnök. Ez alatt rendet rakok ebben az augias istállójában. Megtöltöm az államkasszátokat. Na, áll az alku?
–Nincs vesztenivalóm: áll az alku!– csapott az ördög tenyerébe a Miniszterelnök és az ördög egyet bucskázott a fején át, és máris felvette a miniszterelnök képét. A miniszterelnök pedig vasutassá változott egy hétre. Az ördög leküldte a Mucsi tanyára, Mariskanéni örömére.

3.

Az ördög a rendelkezésére álló hét nap alatt nem lustálkodott. Keresztül vitte a parlamentben az ország teljes kiárusítását. Eladták a MALÉV-et, a vasutakat, az utakat, a gyárakat egy nagy nyugati adósságfelszámoló cégnek. A pénzt átutalták és megkezdődött a pénz elosztása körüli alkudozás. Az ellenzék szerette volna a pénzt befektetni, megforgatni. A kormánypárt viszont ragaszkodott az adósság teljes letörlesztéséhez. Sehogyan sem tudtak dűlőre jutni. Végül az ördög azzal a zseniális tervvel állt elő, hogy osszák el egymás között a befolyt összeget és hagyják el az ország süllyedő hajóját.

Miután a két nagy párt vezetői szépen megegyeztek már csak a kivitelezés volt soron. A Miniszterelnök vállalta a technikai lebonyolítást.
Az év utolsó napján összeült a Képviselőtestület egy évbúcsúztatóra. Mindenkinek átutalták a számlájára a ráeső részt és megitták az áldomást. Nem maradt már más hátra, mint megvárni a kormányvonatot mellyel meg sem állnak Elíziumig.
Éjfél felé a szolgálattevő jelentette, hogy a szerelvény az összes képviselő családjával, ingóságaikkal az Országház előtt áll és csak arra várnak, hogy foglalják el helyeiket a képviselők és indulnak is Elziumba.

Az utolsó tószt az ellenzék vezére így kezdte.
–Tisztelt képviselő társaim. Itt az ideje a nagy összeborulásnak. Javaslom, hogy ássuk el a csatabárdot és kössünk békét egymással. Hiszen mindannyian egy csónakban evezünk. Szégyen-ide, szégyen oda, menekülünk a süllyedő hajóról, mint a patkányok. Mivel az egész népet nem tudjuk megváltani, legalább nekünk és szűk családinknak legyen meg a kis jóléte. Proszit!
A tószt után a miniszterelnök bőrébe bújt eleven ördög lépett a pulpitusra és így szónokolt.

Tisztelt képviselőtársaim. Javaslom, hogy Elíziumban is tartsunk össze. ne hagyjuk el egymást. Éppenezért javaslom, hogy kössük a szerelvény után az Országházat és húzassuk el velünk együtt Elíziumba!Nagy vivátozással szavazták meg a javaslatot. A miniszterelnök rögvest kiadta a parancsot, hogy akasszák a szerelvény után az Országházat. Végszóra megérkezett a budiajtón száradó zanzabőrből életrekeltett Józsibácsi is, vasutas díszegyenruhában. Szalutálva lejelentkezett az ördögnél. Átvette az útvonaltervet és elfoglalta helyét a mozdonyvezetői állásban. A képviselők beszálltak a kormányvonat vagonjaiba és felhangzott az indító síp szava. A vonatszerelvény megrándult. A hozzákötött Országház besorolt a szerelvény mögé és elindultak a Mucsi tanya felé, hogy átjutva a dimenziókapun búcsút intsenek a cserbenhagyott országnak. Úgy gondolkodtak, ha mindenkit nem is tudnak megmenteni legalább nekik, legyen jó.

A Mucsi tanyára érve Józsibácsi lassított egy kicsit, majd a mozdonyt nekivezette a tyúkól kapujának. Mielőtt a szerelvény átrohant volna a Dimenziókapun az öreg leugrott a mozdonyvezetői állásból és a pokolba rohanó szerelvény után, becsukta a tyúkól kapuját. Aztán, mint aki jól végezte dolgát bement a gangra, fogta a Népszabadságot és elvonult a budira kultúrálódni.

Filhipposz 2011.01.04. 20:32:04

@Nemzeti Gonosz Törpe: Na ide figyelj, te ostoba műagresszív kis pöcs. Nemhogy nemzeti nem vagy, még gonosz sem tudsz lenni. Az egész lényed egy szerepet játszó fostalicska. Az ilyeneknek szívből kívánom, hogy kerüljenek egyik pillanatról a másikra oláh hatalom alá, és b..sszák szét a seggét a mócok. Akkor majd vonyíthatsz.

büdösbanka 2011.01.05. 08:37:49

@Nemzeti Gonosz Törpe:
"...rákai filip egyébként buzi :-)))) ..."
Egészségére!

lécci 2011.01.15. 16:02:03

szellemes poszt-ötlet (bíztatással:lécci)
süti beállítások módosítása