Nézzük mekkora is a nemzeti együttműködés hazánkban. Óriási! Hiszen van Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatunk (1/2010. (VI./16.) OGY politikai nyilatkozat), melyet minden közintézményben ki kellett függeszteni. Ez fekteti le a Nemzeti Együttműködés Rendszerének alapjait. A Nyilatkozat nem keverendő össze a Nemzeti Együttműködés Programjával, mely a kormányprogram is egyben.

De miért is hozom szóba ezeket? Nyilvánosságra került ugyanis a héten, hogy a rendőri állomány levelet kapott a miniszterelnöktől és a belügyminisztertől. Ebben arra kérik a rendőröket, hogy a „semmisségi törvény” (2011. évi XVI. törvény) ellenére továbbra is végezzék becsülettel, s hivatástudattal munkájukat. Ebben kimondják, hogy

1. § A 2006. szeptember 18. és október 24 . között, a Magyar Köztársaság területén, a tömegoszlatásokhoz kapcsolódóan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, illetve garázdaság miatti elítélések, továbbá a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése elkövetésének megállapításai semmisnek tekintendők, amennyiben az elítélés vagy a megállapítás alapját kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte.”

Ebből a törvényből azt lehet levonni, hogy a rendőr nem szavahihető. Innen pedig már egyenes út vezet a rendőrség erkölcsi megítélésének romlásához. Feltehetőleg ezt érezte Orbán és Pintér is, ezért próbált egy lelkesítő, támogató levelet írni a rendőröknek. Arra most nem térek ki, hogy ez milyen reakciót váltott ki az állományból. Másra szeretném felhívni itt a figyelmet.

Idézet a levélből:

Az állomány túlnyomó részét kitevő, munkájukat áldozatkészen végző rendőröket nemcsak személyesen biztosítjuk támogatásunkról, hanem a kormány is elismeri munkájukat. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában a rendőrség kiemelt támogatására vonatkozó részek változatlanul hatályosak.”

Csakhogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában egy szó sem esik a rendőrség helyzetéről. Ugyanis ami szól többek közt a rendőrség helyzetének javításáról az a Nemzeti Együttműködés Programja (a kormányprogram). Tehát nagyon úgy néz ki, hogy összekeverték a két dokumentumot, amiből arra lehet következtetni, hogy már az ötletgazdák sem tudják követni, hogy mikor mire kell hivatkozni.

(Ha tetszett a cikkünk, csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz)

A bejegyzés trackback címe:

https://politicallyincorrect.blog.hu/api/trackback/id/tr662770383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása