„A Facebookon nyertük meg a választásokat”-mondta Orbán Viktor az EP-ben akkor, mikor a Barrosot lekommunistázó Nigel Farage-nak, vagy a vörös fejjel üvöltöző zöld Daniel Cohn-Benditnek válaszolt. A helyzet azonban az, hogy nem a választást nyerték meg a Facebookon, hanem a médiatörvény és a nyugdíjak körül kialakult vitát akarják most megnyerni a Facebookon. Deutsch Tamás Facebook-csoportot indított ennek érdekében. Indul a „Mindenről a szocialisták tehetnek!” kampány. A csoport hozzászólásaiból válogattunk. 

 

 

„Állítsuk le az MSZP hazugsággyárát!”

 

 

Nos, alább néhány szemléletes véleményt válogattunk össze a Facebookról, érdemes elolvasni őket, volt olyan lelkes lájkoló, aki mindegyik hozzászólást megjelölte. Egyfelől, aki felemeli a szavát a médiatörvény ellen, az már hazaáruló, legyen szó Bokros Lajosról, (akit az oldal indítója is hallgatólagosan lehazaárulózott), vagy éppen az Index újságíróiról. Mindenki, aki ellenzi a médiatörvényt, valójában a nyugati cégbirodalmak, és nagytőkések hoppmesterei által vezényelt zombi. Lássuk tehát:

 

Úgy tűnik, az oldal alapítója (Deutsch Tamás?) is egyetért a két kommenttel, Bokros Lajos tehát csakis hazaáruló f***ó lehet.

 

Az indexes újságírók a vezényszóra mozgósított tömegek élharcosai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El lehet menni, akinek nem tetszik. Ismerős valahonnan? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orbán Viktor: Isten, haza, nagycsalád.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenről a szocialisták tehetnek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valaki még az utcára is menne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hova álljanak a belgák?

 

 Debreczeni József, az Arcmás című, Orbán Viktor ellen írt könyvében idézi az alábbiakat:

 

"A baloldalon nincs médium, amely elérné a széles közvéleményt, s a kormányoldal számára is elérhető. [2009-et írunk - DSI B.] A Népszabadságot kábé 10-15% olvassa, döntő többségükben azok, akik amúgy is tudnak mindent a Fideszről. A köztévé és a kereskedelmi tévék rettegnek, akár a bulvármédia. Az ATV-t 200 ezer ember nézi, ugyanazok, akik a Klubrádiót is hallgatják. Ez egy balliberális médiagettó: egymásnak beszélünk, a hírek nem jutnak a gettó falain kívülre, mert nincs aki/ami kivigye őket" (Debreczeni József: Arcmás. 367. o.)

Messzire vezetne az, ha kommentálni akarnám, hogy mennyiben van igaza a szerző által idézett személynek, és mennyiben nem. Továbbá nem osztozom a publicista Orbán-paranoiájában. Egy valamit azonban jól fogott meg: a két oldal mögött jelenleg két médiagettó található. A probléma nem is az, hogy hogyan jutnak ki a hírek, hanem az, hogy hogyan nem jutnak be. Jobb-, és baloldaliak széles tömege tájékozódik úgy, hogy az esélytelenek nyugalmával indul a független hírek fogyasztásának versenyén. A fentebbi példa mutatja azt is, hogy a jobboldaliak széles tömege tényleg elhiszi azt, hogy a médiatörvény körüli hiszti nem más, mint a megsarcolt nagyvállalatok, valamint Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc összeesküvése. Bármilyen alternatív magyarázat pedig nem egyéb, mint szocialista humbug.

A szekértáborok újra működésbe léptek, a gettók bezárultak. Na de mi a helyzet azokkal, akik kívül maradtak a gettók falain? Akik esetleg nem gondolják azt, hogy Orbán Viktor maga Belzebúb, de mégsem értenek egyet a médiatörvény minden paragrafusával? Akik nem értenek egyet Gyurcsány Ferenccel, de nem látják bizonyítottnak azt, hogy a szocialisták tették zsebre a The Timestól a Washingon Postig az összes meghatározó európai, és észak-amerikai lapot?

A médiagettókban a valóság magyarázatának előjoga a politikai vezetésé. Aki mást gondol az hazaáruló vagy éppen fasiszta, aki képes a szürkét észre venni a fekete és a fehér között, az pedig elmehet külföldre.

 

Deutsch Tamás vajon tényleg hazaárulónak gondolja Bokros Lajost? Mindenesetre éppen itt lenne az ideje annak, hogy a fülkeforradalom elsöpörje azt a fajta szekértáborosdit, ami a fentebbi szellemes szösszeneteket eredményezi a Facebookon. Sajnos a forradalmak természete nem ilyen, így csodát a jövőben se várjunk. A belgáknak meg marad a remény, hogy a szekértáborok egyszer majd elfogynak.

 

(Ha tetszett a cikkünk, csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz)

A bejegyzés trackback címe:

https://politicallyincorrect.blog.hu/api/trackback/id/tr642602676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet 2011.01.22. 10:33:49

www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

Számomra, mint a Valláskritika Virtus alapítója számára van itt néhány fontos dolog a beszédben. Daniel Cohn-Bendit egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor a kereszténység/ Vatikán mellet agitál. Ami ugyebár egy tekintélyelvű, feudalista állam és ideológiai központ. Vatikán és Európa két ellentétes dolog. Ezt képtelen Orbán felfogni és ezért a következő választásokat el fogja veszíteni, mint ahogyan elveszítette a 2002-eset is.

Nyasgem 2011.01.29. 17:47:06

@Világnézet: "Daniel Cohn-Bendit egyértelművé tette" Valóban nem is értem, mi értelme van itt bármilyen vitának. Cohn-Bendit megmondta a tutit, és amit ő mond az úgy is van. Mert Cohn-Bendit ex cathedra beszél, mert zöld, mert francia, meg mert szemüveges. Meg persze ő Cohn-Bendit.
süti beállítások módosítása